Trogir láká především milovníky historie

Trogir je starobylé chorvatské město s velmi starou historií, která se odráží i v jeho památkách. Je to však také přístav, který využívají jachtaři.

Nachází se při Jadranské magistrále, takže je snadno dostupný. Pokud se tedy vypravíte autem do chorvatska, můžete toto místo také navštívit a nějakou dobu zde zůstat. Město se nachází na ostrůvku, který je pevninou spojen dvěma mosty. Jeho historické centrum bylo zapsáno na seznam světových kulturních památek UNESCO.

Středomořskou atmosféru město nabízí díky svým úzkým kamenným uličkám, příjemným restauracím a kavárnám nabízejícím místní speciality. Zavítat můžete do některé z galerií nebo na kulturní či hudební akci, jichž je zde během sezóny velké množství.

V přístavu si pak můžete prohlédnout staré dřevěné plachetnice nebo moderní, nové a velmi luxusní jachty.

Tipy pro vás

Pokud hledáte pláže, vydejte se do okolí, především západním směrem. Pláže spojené s koupáním naleznete v některém z blízkých letovisek.

Pro jachtaře jsou zde připraveny dvě mariny. Trajekty z přístavu vyplouvají na ostrovy Drvenik Veli a Drvenik Mali.

Možnosti ubytování chorvatsko se nabízejí jak v hotelech, tak i v hotelových vilách nebo v soukromí. Vybrat si můžete z nabídky portálu ubytovanivchorvatsku.cz.

Patříte-li mezi milovníky historie, zavítejte do některého z místních muzeí, kde můžete spatřit pozůstatky z období starobylého Řecka a Říma či z dob Byzantské říše. Naleznete tu však také stopy, jež v těchto místech zůstaly z dob Byzantské říše.

Milujete-li noční život, pak se vydejte na nábřeží, kde je rozmístěno velké množství kaváren. Ty nabízejí velmi bohatý noční ruch. Kavárny a restaurace však naleznete i v centru města.

Vzhledem k tomu, že Trogir je nedaleko Splitu, můžete si naplánovat celodenní výlet také do tohoto vyhledávaného letoviska.

Shlédněte také